Direct contact? Bel ons: +31 (0)20 611 6688

_M3X2826_M3X2833_MG_0780

Art-on a Box container ingezet voor het goede doel

Amsterdam, 7 juni 2010 – Oud-voetballer Raymond Cuipers heeft afgelopen weekend tijdens het WK Amsterdam de elfde ART-on-a-BOX container beschilderd. Cuipers was toen hij nog speelde voor Roda JC al beginnend kunstenaar. Over zijn dubbelleven als voetballer en kunstenaar schreef hij de roman ‘Kunstenaar op Kaalheide’. ART-on-a-BOX is een eigenzinnig project, waarin kunstenaars zeecontainers beschilderen om Amsterdam als logistiek knooppunt en containerhaven te promoten. De kunstcontainers worden op diverse tentoonstellingen en beurzen ingezet en gaan ook werkelijk met vracht de wereld over.

Het ontwerp van Raymond Cuipers sluit aan op het campagnethema van Haven Amsterdam dit jaar: ‘Haven Amsterdam, waar werelden elkaar ontmoeten’. Het illustreert de dynamische internationale omgeving. Op de container zijn mensen van verschillende nationaliteiten aan het werk in de haven.

De container is tijdens het WK niet alleen beschilderd, maar ook gebruikt om sportkleding en attributen in te zamelen voor kansarme en minder valide mensen in Marokko en Suriname. De stichting Karam Connect van Said Bensellam zet zich in voor deze mensen. Haven Amsterdam steunt deze inzameling voor het goede doel.

De Ter Haak Group participeert in ART-on-a-BOX, omdat het project synoniem staat voor handelgeest en creatitiviteit. Eigenschappen waarin Ter Haak zich herkent. Tijdens SAIL 2005 is het kunstproject ART-on-a-BOX gestart. Tijdens SAIL 2010, van 19 tot en met 23 augustus, wordt de laatste van de serie van twaalf beschilderd. Het thema is dan Amsterdam/Rotterdam. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Volg Ter Haak Group!