Direct contact? Bel ons: +31 (0)20 611 6688

_M3X2833_M3X2858IMG_1063

Ter Haak verzorgt transport voor Afrikaanse gemeenschap in Nederland

Amsterdam, 21 juni 2010 - Rederijen willen na het afleveren van lading in de haven van Amsterdam zo min mogelijk containers leeg terug vervoeren. Ter Haak zet zich in voor beter gebruik van de export containers. Dochteronderneming Cargo Company IJmond (CCY) richt zich op de retourvracht: niet alleen voor ondernemingen, maar ook voor particulieren. Vooral Ghanezen en Nigerianen uit Amsterdam Zuid-Oost zien de voordelen en verschepen per container voor hergebruik geschikte goederen naar het thuisland. Logisch dat AT5 in het programma AmsterdamInc aan deze bijzondere activiteit van Ter Haak aandacht besteedt.

In de Suezhaven beschikt CCY over een eigen depot, waar zeecontainers staan van de rederij of gekocht zijn bij CCY en door de klant zelf worden volgeladen met allerlei goederen, zoals tweedehands elektrische apparatuur. Veel particulieren en zelfstandige ondernemers weten de weg naar CCY te vinden om lading te verschepen. Zo ook Mayango Arko. Terwijl hij een kinderfietsje in de container zet, vertelt Mayango de verslaggever van AT5 hoe dankbaar de mensen in Liberia zijn met de spullen: “We hebben 15 jaar burgeroorlogen meegemaakt en er is veel geplunderd. De mensen zijn zo blij met wat wij meebrengen."

De verzegelde containers gaan mee op schepen van rederijen die in de Amerikahaven de USA-terminal van Ter Haak. Bestemmingen zijn havens langs de West-Afrikaanse kust vanaf Dakar tot Lobito, maar ook Suriname en de Nederlandse Antillen. Gekochte containers worden in Afrika vaak gebruikt als magazijn of worden omgebouwd tot winkel. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Volg Ter Haak Group!