Direct contact? Bel ons: +31 (0)20 611 6688

DJI_0041_M3X2826_MG_0780

Grimaldi hervat Southern Express Service op Amsterdam

De Italiaanse rederij Grimaldi Lines zal opnieuw de USA-terminal van de Ter Haak Group in Amsterdam gebruiken als eerste loshaven in zijn Southern Express Service. Het eerste schip van deze lijndienst werd vrijdag 13 mei door Haven Amsterdam bij Ter Haak verwelkomd.

Naast de Central Express Service is dit de tweede lijndienst van Grimaldi die de USA in de Amerikahaven van Amsterdam aandoet. Grimaldi heeft vijf schepen op de Southern Express Service ingezet. Vrijdag meerde het nieuwbouwschip de Grande Togo aan bij Ter Haak. Vanwege deze ‘maiden call’ ontving kapitein Antonio Graziani het traditionele havenschildje uit handen van Michael van Toledo, commercieel manager containers van Haven Amsterdam.

Sinds 2009 was Antwerpen nog de enige directe aanloophaven van de Southern Express Service in de Benelux. Voortaan is Amsterdam weer de eerste laad- en loshaven. Na Hamburg, Tilbury en Antwerpen varen de multipurpose conroschepen van deze dienst naar zuidelijke bestemmingen in West Afrika, zoals de Angolese haven Luanda, Pointe Noire (Congo-Brazzaville) en Douala (Cameroon). De schepen vervoeren containers, hout, RoRo, breakbulk en projectladingen. De Nederlandse agent is Broekman Motorships. - Anja Vonk / Milli Lagerweij

vlnr Jan Flach (Broekman Motorships), Capt. Antonio Graziani (Grimaldi), Michael van Toledo (Haven Amsterdam) en Richard ter Haak.

Terug naar nieuwsoverzicht

Volg Ter Haak Group!