Direct contact? Bel ons: +31 (0)20 611 6688

_MG_1204Alsvin 12_MG_1474

Ter Haak krijgt AEO-status

Amsterdam, 19 november 2009 - Ter Haak Logistics heeft als eerste dochter van de Ter Haak Group vandaag het AEO-certificaat voor veiligheid en douanetransacties ontvangen uit handen van de heren Snijkers en Van Dam van Douane West in Amsterdam. Met dit certificaat erkent de Douane THL als betrouwbare partner in de internationale vervoersketen. Andere bedrijfsonderdelen van de Ter Haak Group zullen volgens de planning in 2010 gecertificeerd zijn.

De Authorised Economic Operator (AEO) is een initiatief van de Europese Unie, die na de aanslagen van 11 september 2001 beter toezicht wil houden op de goederenstromen. Bedrijven die in het verleden bewezen hebben betrouwbaar te zijn en goed bekend staan bij de douane, kunnen een AEO-certificaat krijgen. Het betekent in de praktijk minder fysieke en adminiatratieve controles en als deze toch nodig zijn in elk geval prioriteit bij controles. Dat leidt tot minder logistiek oponthoud en lagere administratieve lasten voor de klanten.

THL heeft de AEO-status behaald voor al haar logistieke activiteiten: douane-afhandeling, opslag, transport, zee- en luchtvracht. Een intern projectteam onder begeleiding van general manager Jeroen Ploeger doorliep een intensief proces van acht maanden om samen met de douane alle operationele, financiële en veiligheidsprocessen te toetsen.

Richard ter Haak is zeer tevreden met de uitkomst: “We streven voortdurend naar het verbeteren van de interne kwaliteit. Het certificeringstraject heeft bijgedragen om de organisatie op een hoger professioneel niveau te krijgen. Daarnaast bevestigd de AEO-status, dat wij een veilig en gerenommeerd bedrijf zijn. Voor onze klanten betekent het een snellere afhandeling van hun goederen en de veiligheid van de goederen is zowel fysiek als administratief gewaarborgd." 

Terug naar nieuwsoverzicht

Volg Ter Haak Group!