Direct contact? Bel ons: +31 (0)20 611 6688

DJI_0041_MG_1204_M3X2826

1.400 ton kraanschip Conquest MB1 kiest USA Terminal (Ter Haak Group) in Amsterdamse haven als thuisbasis

De Amsterdamse terminals en Havenbedrijf Amsterdam zetten zich actief in om de havens in Amsterdam en IJmuiden op de kaart te zetten voor de offshore industrie. Met de komst van 1.400 tons hijscapaciteit wordt er in de havenregio een forse stap gezet in het bedienen van offshore gerelateerde markt. De Ter Haak Group biedt ruimte aan dit nieuwe initiatief.

Op de 30ha grote USA terminal in de Cacaohaven wordt een kade van 300 meter vrijgemaakt voor huisvesting van land en drijvende kranen in de klasse 300 ton en zwaarder. Ook wordt er, in eerste instantie, 40.000m2 vrijgemaakt voor mobilisatie en demobilisatie van offshore gerelateerde en heavy lift projecten.

Het Nederlandse Conquest Offshore bouwde bekendheid op met o.a. de bergingswerkzaamheden van de Costa Concordia in Italië. Het bedrijf exploiteert kraanschepen voor de bouw- en installatiewerkzaamheden voor havens, de olie & gas en offshore wind industrie, ontmanteling van olieplatformen, bergingen en wrakverwijdering.

Conquest Offshore heeft voor Amsterdam als thuishaven gekozen wegens de internationaal strategische positie en aansluiting op de visie van IJmuiden en Amsterdam voor de bediening van de offshore industrie.

Check de website: www.conquestoffshore.com

Terug naar nieuwsoverzicht

Volg Ter Haak Group!